Mijn naam is Leo Albert Arthur de Jong. Ik ben geboren in Haarlem in 1971 (voor de liefhebber: sterrenbeeld boogschutter). Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik diverse vliegbrevetten gehaald (zie ook de rubriek Eekhoornweetjes elders op deze website). Ik heb van kleins af aan altijd piloot willen worden. Omdat dat na mijn eindexamen – ondanks de inmiddels behaalde vliegbrevetten – zeer lastig bleek, ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Er moet toch brood op de plank komen. Verder sloot deze studie aan bij mijn brede belangstelling en generalistische inslag.

Na mijn afstuderen heb ik twee decennia in loondienst bij diverse werkgevers in de financiële sector gewerkt. In deze periode heb ik in al mijn functies heel veel geschreven. Taal heeft mij altijd aan het hart gelegen. Maar deze schrijfactiviteiten waren altijd in een zakelijke context (analytisch, adviserend, opiniërend). Voor creativiteit was logischerwijze beperkt ruimte. Ik heb op een gegeven moment besloten om bij mijn toenmalige werkgever ontslag te nemen en mij fulltime te richten op het schrijven van boeken en korte verhalen. Een grote gok, met name financieel. Maar omdat ik geen mensen had die ik mee zou kunnen slepen in mijn mogelijke monetaire moeilijkheden (vrouw en/of kinderen), heb ik deze stap toch gewaagd.

De Nacht van de Blauwe Eekhoorns is mijn debuutroman. Mijn ambitie was het om een boek met diepgang te schrijven: een prikkelend stuk proza met humor en een einde dat de lezer zal raken. Een boek dat meerdere keren gelezen kan worden. Waarbij u waarschijnlijk steeds weer nieuwe dingen zult ontdekken. Ik zou graag met mijn boeken een nieuw bestaan willen opbouwen. Als schrijver. Ideeën zijn er genoeg (zie ook de rubriek previews verhalen elders op deze website). Ik hoop dat u mijn werk wilt blijven lezen.

Als u nog iets meer over mij wilt weten, kunt u onderstaande link gebruiken. Deze leidt naar een interview dat de heer J. Stoel van de literatuurclub van Hebban met mij had naar aanleiding van mijn debuut. Dit vraaggesprek biedt niet alleen achtergrondinformatie over mijzelf, maar geeft ook een interessante kijk op bijvoorbeeld de structuur, het motto en wat ik met het boek heb willen zeggen:

Bekijk interview

Als u mij een keer wilt ontmoeten kan dat natuurlijk. De volgende events heb ik op dit moment in ieder geval op de agenda staan:

Zaterdag 9 februari: signeersessie in Lelystad. Tijd en locatie: van 11:00 tot 14:00 uur / The Read Shop, Kroonpassage 23 Lelystad.

Zaterdag 20 april: open podium optreden, OBA Amsterdam. Tijd en locatie: van 14:00 tot 16:00 uur / Oosterdokskade 143 in Amsterdam (vlakbij Amsterdam CS, toegang gratis, vooraf aanmelden niet nodig).

Als u een vraag heeft of een reactie wilt geven kunt u mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via de button “contact” elders op deze website.