Mijn naam is Leo Albert Arthur de Jong. Ik ben geboren in Haarlem in 1971 (voor de liefhebber: sterrenbeeld boogschutter). Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik diverse vliegbrevetten gehaald (zie ook de rubriek Eekhoornweetjes elders op deze website). Ik heb van kleins af aan altijd piloot willen worden. Omdat dat na mijn eindexamen – ondanks de inmiddels behaalde vliegbrevetten – zeer lastig bleek, ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Er moet toch brood op de plank komen. Verder sloot deze studie aan bij mijn brede belangstelling en generalistische inslag.

Na mijn afstuderen heb ik twee decennia in loondienst bij diverse werkgevers in de financiële sector gewerkt. In deze periode heb ik in al mijn functies heel veel geschreven. Taal heeft mij altijd aan het hart gelegen. Maar deze schrijfactiviteiten waren altijd in een zakelijke context (analytisch, adviserend, opiniërend). Voor creativiteit was logischerwijze beperkt ruimte. Ik heb op een gegeven moment besloten om bij mijn toenmalige werkgever ontslag te nemen en mij fulltime te richten op het schrijven van boeken en korte verhalen. Een grote gok, met name financieel. Maar omdat ik geen mensen had die ik mee zou kunnen slepen in mijn mogelijke monetaire moeilijkheden (vrouw en/of kinderen), heb ik deze stap toch gewaagd.

De Nacht van de Blauwe Eekhoorns is mijn debuutroman. Mijn ambitie was het om een boek met diepgang te schrijven: een prikkelend stuk proza met humor en een einde dat de lezer zal raken. Een boek dat meerdere keren gelezen kan worden. Waarbij u waarschijnlijk steeds weer nieuwe dingen zult ontdekken. Ik zou graag met mijn boeken een nieuw bestaan willen opbouwen. Als schrijver. Ideeën zijn er genoeg (zie ook de rubriek previews verhalen elders op deze website). Ik hoop dat u mijn werk wilt blijven lezen.

Als u meer over mij wilt weten, kunt u onderstaande link gebruiken. Deze leidt naar een interview dat de heer J. Stoel van literatuurclub Hebban met mij had naar aanleiding van mijn debuut:

Bekijk interview

In 2019 heb ik ook een (live) interview gegeven bij Omroep Flevoland. Dat vraaggesprek kunt u hier vinden: 

Interview Omroep Flevoland

En in 2020 ben ik geïnterviewd door Beauty and Books:

https://www.beautyandbooksmagazine.nl/books-2/interview-met-leo-de-jong-auteur-van-de-nacht-van-de-blauwe-eekhoorns/

Als u mij een keer wilt ontmoeten kan dat natuurlijk ook. Ik heb op dit moment echter helaas geen events op de agenda staan, maar u kunt altijd contact met mij opnemen. Als u een vraag heeft of een reactie wilt geven kunt u mij een berichtje sturen via de button “contact” elders op deze website.